pijnlijke spieren

  • yo

    Hallo

    Ik heb al heel lang last van spierpijn in armen en benen.Al een paar keer heb ik een rust periode ingelast , maar het gaat er niet van over.Uitgebreid bloed onderzoek heeft niets opgeleverd. Wie herkent dit ,ik hoor het graag.

    MVG YO

  • piet

    probeer te rekken en te strekken ,daar mee versoepel je de spieren.Kan pijnlijk zijn maar voorkomt dat je stram gaat worden.

  • Dominique

    Hallo Yo,

    Ik herken dit heel goed. Hoe meer stress hoe erger met vaak bijkomende ontstekingen van de aanhechtingen van de spieren aan het bot en soms ontstekingen van het kraakbeen als ik het niet snel genoeg onder controle krijg. Verder heb ik weinig levenlust en ben ik vaak moe. Constant pijn hebben is uitputtend. Na de geboorte van mijn tweede kind is mijn toestand enkel nog verergerd. Er zijn geen medisch aanwijsbare redenen gevonden voor deze pijnen. De term fybromyalgie is wel al een paar keer gevallen maar er is geen echte diagnose. Soms is het zo er dat mijn spieren in de kramp gaan en ik mij niet meer kan ontspannen. Ik loop dan dagen rond met constante kramp en moet een spierontspannend middel ingespoten krijgen dat maar gedeeltelijk helpt.

  • Sander

    Hoi Yo,

    De klachten die je beschrijft herken ik wel. Geen idee natuurlijk of we het zelfde voelen maar ook ik heb veel last van spierpijn en stijve spieren. Bij mij is het ook de hele dag en ze worden ook niet soepeler met rekken en strekken.

    Dit gaf bij mij ook veel blesures met joggen dat ik nu nog maar heel matig uit oefen.

    Ik ben ondertussen onderzocht door een neuroloog van het UMC en er is bij mij idiopatische hyper CK aema geconstateerd.

    Ik heb dus een verhoogde Ck gehalte in mijn bloed maar ze kunnen er verder niks geks aan vinden. Volgens mij word je dan in dit vakje geschoven tot je klachten erger worden. Ik ben er ook nog niet klaar mee en hoor ook graag tips of adviesen in deze richting.

    Ben wel blij dat er nu een naampje aan hangt, je bent al gauw een aansteller met deze vage klachten. Nu nog de oplossing ;)

    Vraag ook een verwijsbrief voor een neuroloog. In het UMC zijn ze er in gespecialiseerd.

    Succes, Sander en laat nog eens iets van je horen hoe het gaat.